Zorg Samenwerking Zandvoort

In Zandvoort hebben een aantal eerstelijnswerkers besloten meer samen te werken in projecten die ten goede komen aan de inwoners. Het gaat hier om projecten voor chronische zorg maar ook om projecten, die ervoor zorgen dat de inwoners van Zandvoort in bepaalde gevallen niet naar het ziekenhuis hoeven te gaan maar de zorg in Zandvoort krijgen.

Ook rondom het goed voorschrijven van medicijnen en het doelmatig gebruik ervan zijn er afspraken gemaakt. De apotheek controleert samen met de huisartsen of gezamenlijke cliënten niet te veel of verkeerde medicatie gebruiken.

Welke zijn de deelnemende eerstelijns voorzieningen:

De Apotheek Beatrixplantsoen op het Beatrixplantsoen (023-5713073) en de Zandvoortse Apotheek (023-5713185) op het Raadhuisplein. Beide zijn open van 08.00 uur-18.00 uur. De Zandvoortse apotheek ook op zaterdagmorgen van 10.00 uur- 12.00 uur. Voor vragen kunt u in beide apotheken binnenlopen zonder afspraak. Indien de apotheken zijn gesloten neemt de apotheek in het Kennemer Gasthuis Zuid (het “Elisabeth Gasthuis) op de Boerhavelaan 22 te Haarlem waar.  Zie ook www.kg.nl en kijk bij “apotheek”.

Fysiotherapiepraktijk De Prinsenhof aan de Swaluëstraat 33 te Zandvoort is geopend op maandag en woensdag tussen 07.30 uur tot 21.00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur. Voor vragen kunt u de praktijk tijdens openingstijden bereiken op 023-5712572 of per mail: info@fysioprins.nl.

Naast de reguliere fysiotherapie heeft de praktijk de volgende specialisaties in huis:
– Arbeidsfysiotherapie
– Bekkenfysiotherapie
– Dry Needling
– Haptonomie
– Kinderfysiotherpie
– Lymfdrainage/oedeemtherapie
– Manuale therapie
– Medical taping
– Medische fitness
– Ouderenzorg
– Podologie
– Sportfysiotherapie

Daarnaast is fysiotherapeutische begeleiding mogelijk bij:
BigMove trajecten,  cardiovasculaire aandoeningen, claudicatio intermittens, COPD, looptraining, oncologische trajecten, parkinson, revalidatie na operaties zoals totale heup/knie of schouder, tiltraining en haptonomische ouderbegeleiding bij zwangerschap

Voor meer informatie over het team en de specialisten kunt u terecht op de website:
www.fysioprins.nl.

Het Huisartsen Centrum Zandvoort op het Beatrixplantsoen 1-B en de Thomsonstraat 1 te Zandvoort (023.5732023). Het centrum is onafgebroken geopend van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 uur – 17.00 uur. Daarnaast zijn er ochtend- en avondspreekuren.

Buiten kantoortijden en in het weekend kunt u de Spoedpost in het Kennemer Gasthuis Zuid (Boerhavelaan 22 te Haarlem, 023 – 224 25 26, www.spoedpost.com ) bellen. De spreekuren zijn – ook op de Spoedpost – op afspraak.

Bij het aanvragen van een herhaalrecept wordt dit recept direct doorgestuurd naar de apotheek en kan dit recept op verzoek ook bezorgd worden. Het aanvragen kan direct bij de assistente, via de mail of door het inspreken (24 uur per dag) op  0900 5712345.

Naast de reguliere spreekuren, kunt bij het HCZ ook terecht voor echo’s van de buik en hartfimlpjes (op indicatie), longfunctie-onderzoek, begeleiding bij het stoppen met roken, kleine chirurgische verrichtingen en kunt u gebruik maken van de reizigersadvisering. Kunt voor meer informatie op www.hcz.nl.

Amie Ouderenzorg (Huis in de Duinen en Huize Bodaan) in Zandvoort houdt zich niet alleen bezig met ouderenzorg in de huizen zelf, maar levert ook zorg in de wijk en ondersteunt de eerstelijn in Zandvoort met opnamemogelijkheden bij terminale zorg, na operaties ter revalidatie en bij COPD problemen. De verwijzingen hiervoor lopen via de huisarts en soms de zorgbemiddeling van Amie Ouderenzorg 023-5741500.